20 augustus 2020 Nieuws

Vijf ontwerpstudio’s geselecteerd voor ‘Onbeperkt Meedoen’!

Op de open oproep What if Lab: Onbeperkt Meedoen hebben 17 studio’s zich in de afgelopen weken ingeschreven. Uit deze inschrijvingen heeft de selectiecommissie vijf ontwerpstudio’s uitgekozen.

Om winkels in te richten die voor iedereen toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn, zullen we anders moeten gaan kijken en denken. We moeten niet alleen kijken naar de dominante meerderheid van de gebruikers, maar daarnaast ook in gesprek gaan met mensen met een beperking. Alleen zo bedienen we een zo inclusief mogelijke groep klanten.

Uit de 17 aanmeldingen zijn de volgende vijf studio’s geselecteerd op basis van variatie in expertise en aanpak: 

De komende weken zullen zij samen met ervaringsdeskundigen knelpunten identificeren die een grote impact hebben op de toegankelijkheid van winkels voor mensen met een beperking. Wanneer dit in kaart is gebracht, ontwikkelen de vijf ontwerpstudio’s de bijbehorende ontwerpvragen én antwoorden.

In oktober presenteren Alissa Rees, Dogger Concepts, Ink BV, Studio Carbon en Studio Corvers hun concepten aan de opdrachtgevers VWSHEMAINretailIeder(in) en MKB Nederland. Twee van de vijf studio’s worden vervolgens geselecteerd voor doorontwikkeling van het concept binnen dit What if Lab.