7 april 2022 Video

Third Office voor meer welzijn

Mobiliteit is een noodzaak, geen doel. Om de zorg te krijgen die je nodig hebt, op je werk te komen of ontspanning op te zoeken. Door de pandemie zijn we in 2020 geconfronteerd met een nieuwe wereld: we zien dat het stilleggen van mobiliteit een grote positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden. Deze tijd biedt de kans terug naar de tekentafel te gaan om leefbare vormen van mobiliteit te overdenken. Het maakt het mogelijk de ontwerpfout van de vorige eeuw, waarin de auto centraal stond in de stadsplanning, te herstellen. In Embassy Lab: Uithuiswerkplekken ging ontwerpstudio Van Eijk & Van der Lubbe (VEVDL) aan de slag met een ontwerpend onderzoek om de leefbaarheid voor werknemers te verbeteren. Benieuwd wat het concept is geworden? Lees dan verder!

Door noodgedwongen thuiswerken ontstond een nieuw ecosysteem van hybride werken. Dit komt met zowel voor- als nadelen. Nu we langzaam uit de crisis komen, staan we op een kantelpunt. Het doel: ons levensgeluk vergroten door 40% minder op kantoor te werken. Een nieuwe wetswijziging in 2023 verplicht ons daarnaast de carbon footprint van ons woon-werkverkeer te verlagen.

VEVDL presenteert Third Office

Met een focus op mobiliteit vanuit de mens en niet vanuit de auto, presenteert VEVDL Third Office. Hiermee faciliteren werkplekken voor mensen die niet kwalitatief thuis kunnen werken en ook niet dagelijks in de file willen staan. Beter voor het welzijn van de werknemer en een verbeterd werk-privé balans.

Third Office geeft de mogelijkheid om die 60-40 verdeling te behouden. Mensen kunnen zowel op kantoor als thuis blijven werken, maar ook op 15 loop- of fietsminuten vanuit huis. Comfortabel en passend bij de werknemer. Met het werk van die dag goedgekeurd door de werkgever en gebruikelijke en éxtra faciliteiten.

Er ontstaat een initiatief van werkgevers, werknemers en locaties. Met Third Office als een platform waarop werkplekken vooruit geboekt kunnen worden, vanuit een vast maandbudget per werknemer. Op mogelijk verrassende locaties, die zo geheel nieuwe doelgroepen binnenhalen.

Dan is er minder kantoorruimte nodig, kunnen vrijgekomen ruimtes hergebruikt worden en kan onze CO2-uitstoot worden verlaagd. Met extra, stress verlagende mogelijkheden die de werk-privé balans verbeteren. Met écht maatschappelijke impact.

Daarnaast zorgt een verbeterde leefomgeving en meer inspiratie en welzijn voor loyaler personeel. Dit is onmisbaar in de huidige krappe arbeidsmarkt. En tegelijkertijd verbeteren gemotiveerdere werknemers de bedrijfsresultaten.

Bekijk hier de video die VEVDL heeft gemaakt!