15 april 2021 Nieuws

Studio Carbon’s Biome verandert onze relatie met afvalwater

Afgelopen vrijdag presenteerde Studio Carbon hun antwoord op KaacKai’s ontwerpvraag voor een plug-and-play, gebruiksvriendelijk en esthetisch productontwerp voor hun waterzuiveringsinstallatie. In de digitale “design onthulling” nam Studio Carbon de toehoorders vanuit Zuid-Afrika, Engeland en Nederland mee door hun concept.

Studio Carbon zag het project als een kans om de perceptie van mensen tegenover afvalwater te veranderen door de zuiveringsinstallatie vanuit een nieuw perpsectief te benaderen. Samen met KaacKai bevroegen ze daarvoor alle kennis die ze hadden over waterregeneratie en rioolwaterzuivering.

Met Biome heeft Studio Carbon aangetoond dat technologie niet nodeloos ingewikkeld hoeft te zijn, aantrekkelijk kan zijn en zelfs kan fungeren als iets om trots op te zijn als eigenaar. Het resultaat is een interactief product, dat ervoor zorgt dat je een band wilt hebben met je eigen afvalwater.

Studio Carbon – Biome

De beperkingen van het ontwikkelen en samenwerken tussen teams vanuit drie continenten, ook nog in lockdown, weerhielden Studio Carbon er niet van om hun ideeën gedurende het ontwerpproces uitgebreid te toetsen en hun voortgang regelmatig met KaacKai te bespreken.

Studio Carbon’s ontwerpers kijken terug op een zeer prettige samenwerking tot nu toe, dankzij Kaackai’s steun en betrokkenheid bij het gehele proces. Wanneer een klant echt de waarde ziet die ontwerp voor diens bedrijf heeft, geeft het ontwerpers de kans om veranderingen op systeemniveau te creëren en grenzen te verleggen.

Schets van Biome door Studio Carbon

Tijdens dit What if Lab zijn de eerste stappen gezet in de samenwerking tussen Studio Carbon en KaacKai. Beide partijen kijken ernaar uit om hun samenwerking gezamenlijk voort te zetten. Volg Studio Carbon op Instagram (@_studiocarbon) of hun website en KaacKai via Instagram (@kaackai_za), LinkedIn of hun website.