1 augustus 2020 Open oproep

Open Call ‘What if Lab: Onbeperkt meedoen’

Voor een nieuw What if Lab in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), zijn we opzoek naar ontwerpers en ontwerpstudio’s die graag aan de slag gaan met de ontwerpvraag: What if… retailers think and act from within an inclusive mindset?

In Nederland zijn er circa 2 miljoen mensen die zich door een zichtbare of onzichtbare beperking elke dag aan moeten passen, omdat de winkelomgeving niet altijd ingericht en ontworpen zijn voor hen. Sommige winkels zijn voor hen daardoor niet (makkelijk) toegankelijk. Om dit te veranderen zullen we anders naar deze ruimtes moeten gaan kijken. Om een zo inclusief mogelijke doelgroep te bereiken, moeten we niet alleen kijken naar de dominante meerderheid van de gebruikers, maar juist in gesprek gaan met mensen met een beperking. Voor dit What if Lab zijn we daarom opzoek naar ontwerpers die met een inclusieve ontwerpmethode en samen met ervaringsdeskundigen aan de slag gaan om deze complexe ontwerpvraag terug te brengen naar een duurzame breed toepasbare oplossing.

Is dit een uitdaging die bij jouw ontwerpstudio past en wil je een bijdrage leveren aan impactvolle en inclusieve winkelomgeving? Klik hier voor de volledige briefing.

Voor dit What if Lab zijn naast VWS de volgende partners aangesloten: INretail, Ieder(in), MKB – Nederland en HEMA.