2 mei 2023 Nieuws

Open call: Welcome to Eindhoven Design District

Er staat een nieuwe open call live! Dit keer in samenwerking met Eindhoven Design District. Eindhoven is de designhoofdstad van Nederland, maar dit is (nog) niet voor iedereen voldoende zichtbaar. In oktober, tijdens Dutch Design Week, zie je overal design in de stad. Maar waar in de openbare ruimte zie je dat ook de rest van het jaar? Om dat te veranderen, roept Eindhoven Design District Eindhovense ontwerpers op om een iconische binnenkomst in Eindhoven vorm te geven. 

Met het project Eindhoven Design District (EDD) maken we het ontwerp-DNA van de stad zichtbaar en beleefbaar. EDD is ontstaan vanuit een samenwerking tussen gemeente Eindhoven, city marketing partij Eindhoven365 en Dutch Design Foundation. De focus van EDD ligt op de maatschappelijke en sociale meerwaarde van ontwerp: hoe draagt ontwerp bij aan duurzaam, slim en prettig samenleven?

Omdat EDD niet letterlijk een gebied in de stad is, maar een verzameling van projecten en locaties door de stad, is er geen eenduidige entree of begin van EDD aan te wijzen. Daarvoor is een oplossing nodig. Een iconische binnenkomst die bezoekers uitnodigt om EDD te bezoeken en te ontdekken wat design voor een leefbare en innovatieve stad kan betekenen. En waarmee we ontwerp op een aansprekende manier zichtbaar en toegankelijk maken voor inwoners, nieuwkomers en toeristen. Die binnenkomst gaan we samen vormgeven!

Hoe kunnen we een iconisch object ontwerpen dat bezoekers aantrekt, uitnodigt en verleidt om te verdiepen? Een verhalend en interactief object zichtbaar vanaf grote afstand en vanaf dichtbij verder te ontdekken. Een plek die recht doet aan ontwerpers in de stad en toegankelijk is voor inwoners en bezoekers.

Ben jij een Eindhovense ontwerper die groots durft te denken? Maar heb je tegelijkertijd ook oog voor het praktische kader van deze opdracht? Lees hier de briefing en meld je voor 1 juni aan!