What if Lab

What if Lab daagt het bedrijfsleven en de ontwerpwereld uit om samen tot specifieke antwoorden te komen op actuele vraagstukken.

Hoe werkt het?

What if Lab koppelt relevante opdrachtgevers aan getalenteerde ontwerpers, zodat ze samen kunnen werken aan oplossingen voor uitdagende ontwerpvraagstukken. Het What if Lab traject wordt begeleid door Lab Managers vanuit Dutch Design Foundation. Schrijf je in en maak als opdrachtgever een challenge aan, of neem als ontwerper deel aan een van de openstaande challenges. 

Dit zijn de deelnemende ontwerpers in 'Totaal Lokaal'

Hoe ziet de wereld eruit als steden in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien? Dit is wat Sweco samen met ontwerpers gaan onderzoeken in What if Lab: Totaal Lokaal. Benieuwd welke ontwerpers dit zijn? Lees dan verder!

Lees meer

Heeft jouw bedrijf een ontwerpvraagstuk en wil je graag samen met ontwerpers aan de slag om tot een innoverende en passende oplossing te komen? Maak dan hier een 'challenge' aan.

Lees meer

Ga jij als ontwerper graag de uitdaging aan met grote innovatie- en ontwerpvraagstukken? Kijk hier voor een overzicht van de 'challenges' waarvoor je je kunt aanmelden.

Lees meer
Hoe maken we reuma invoelbaar?

 In samenwerking met ReumaNederland starten wij What if Lab: Make rheumatism  i̶n̶visible. ReumaNederland wil antwoord op de vraag: Hoe maken we het leven met reuma invoelbaar? Een uitgelezen kans om samen te werken met ontwerpers. Benieuwd welke ontwerper mee gaat doen in dit lab en wat precies de ontwerpvraag is? Lees dan verder!

Lees meer
Dutch Design Foundation
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Gemeente Eindhoven
ABN AMRO
VNG
stimuleringsfonds creatieve industrie