Creëer een lab

Veelgestelde vragen - Algemeen
Voor wie is What if Lab bedoeld?

Opdrachtgevers (overheidsinstellingen en niet-overheid) kunnen een challenge te posten, ontwerpers kunnen zich voor deze challenges inschrijven om deel te nemen en projectmanagers om de processen te begeleiden.

Is er een maximum aantal projecten waaraan ik kan meedoen?

Nee. Voor ontwerpers en Lab Managers geldt dat zij zich in kunnen schrijven voor elk openstaand What if Lab, wees daarbij wel kritisch of de ontwerpvraag bij jouw werkzaamheden en in jouw planning past. Na aanmelding volgt een selectieprocedure waarna je hoort of je bent geselecteerd voor deelname.

Veelgestelde vragen - Client
Met wat voor soort vragen kan ik terecht bij What if Lab?

Heeft jouw organisatie een complex vraagstuk dat niet binnen de eigen organisatie opgelost kan worden of heb je behoefte aan een nieuwe visie binnen de organisatie? Dan kun je terecht bij What if Lab.

Welke toegevoegde waarde heeft ontwerp bij mijn vraagstuk?

Ontwerpers kijken met een andere blik, een frisse blik. Zij kunnen helpen bij het ontwikkelen van een nieuwe visie op complexe vraagstukken die bedrijven niet enkel binnen de eigen organisatie kunnen oplossen.

Wat is de doorlooptijd van een What if Lab?

Dat is helemaal afhankelijk van jouw ontwerpvraag en de daarbij passende What if Lab variant (klik hier voor de verschillende typen). Gemiddeld genomen neemt een What if Lab enkele maanden in beslag.

Wat gebeurt er aan het einde van een What if Lab?

De insteek is om duurzame lange termijn samenwerkingen te laten ontstaan tussen opdrachtgevers en ontwerpstudio‘s. Daarnaast bestaat de mogelijkheid, in onderlinge afstemming, om exposure te krijgen via deelname aan Dutch Design Week.

Hoe gaat What if Lab om met Intellectuele Eigendommen?

Wij vinden het belangrijk dat hier voor alle partijen duidelijke afspraken over zijn, daarom worden deze van tevoren gecommuniceerd via de deelnamevoorwaarden.

Wat zijn de kosten van een What if Lab?

Ook dit is geheel afhankelijk van de ontwerpvraag en het daarbij passende What if Lab type. Wel willen wij natuurlijk zo transparant mogelijk zijn: klik hier voor meer uitleg over de verschillende typen en bijbehorende kosten.

Wat krijg ik voor het opzetten van een What if Lab?

Het doel is om innovatieve ideeën en/of oplossingen voor het opgegeven vraagstuk te verkrijgen (afhankelijk van What if Lab type en het gewenste eindresultaat). Er worden duurzame, uitvoerbare en toekomstbestendige resultaten beoogd.