25 juni 2021 Nieuws

Maak kennis met de ontwerpstudio’s van ‘Well-being in the City’

De keuze is gemaakt! Het is tijd om te onthullen welke ontwerpstudio’s zullen deelnemen aan What if Lab: Well-being in the City. Sweco selecteerde drie studio’s voor het ontwikkelen van een nieuwe verschijningsvorm van de openbare ruimte. Een ruimte waar iedereen welkom is, die bijdraagt aan veiligheid en gezondheid en die interactie en ontmoetingen stimuleert:

Studio 1:1

Studio1:1 is een multidisciplinair ontwerpstudio uit Rotterdam, opgericht door Design Academy Eindhoven alumni Eveline Visser en Lucas Zoutendijk. De studio focust zich op onderzoek en ontwerp voor de openbare ruimte, waarbij ze zich richten op het snijvlak tussen natuur en stad. Hun sector overschrijdende aanpak resulteert in innovatieve projecten zoals het prijswinnende Ecological Energy NetworkThe Biological Clock and Urban Ant City.

Rombout Frieling Lab

Rombout Frieling creëert omgevingen die ervoor zorgen dat mensen zich een beetje slimmer gaan gedragen. Dit doet hij door de kwaliteiten van de natuur te combineren met de mogelijkheden van het menselijk lichaam. Kijk bijvoorbeeld naar het project Station of being, in samenwerking met The Research Institutes of Sweden – Interactive Umeå, waar een bushokje wordt omgetoverd tot een comfortable rustplek. 

Olifantenpad CS

Olifantenpad CS gelooft dat ruimtelijk ontwerp een collectieve en coöperatieve aanpak vereist. Een aanpak die de expertise van ontwerpers en experts combineert. Olifantenpas CS is verenigd door een gezamenlijke interesse in de veranderende de rol van inwoners in ruimtelijk ontwerpprocessen en de rollen die technologie en psychologie hierin spelen. Hierdoor creëren zij nieuwe ruimtelijk ontwerpprocessen met gebruik van technologie om daarmee in slimme stedelijke oplossingen het menselijk welzijn centraal te stellen.