13 juli 2021 Nieuws

Kick off ’15-minuten stad’!

In samenwerking met World Design Embassies lanceren we Embassy Lab ‘15-minuten stad’. Bygg Architecture & Design gaat aan de slag met het ontwikkelen van een visie om te onderzoeken hoe in Eindhoven het concept van de 15-minuten stad kan worden gerealiseerd.

De 15-minuten stad is zo is ingericht, dat alle noodzakelijke faciliteiten binnen 15 minuten te voet of per fiets bereikbaar zijn. Denk hierbij aan supermarkten, sportfaciliteiten, gezondheidszorg, onderwijs, recreatie, werklocaties etc.. De leefbaarheid van de stad wordt zo verbeterd met nabijheid als uitgangspunt. Maar wat betekent dit precies voor de inrichting van de openbare ruimte? En wat vinden inwoners belangrijk qua faciliteiten en inrichting van hun stad? Bygg Architecture & Design gaat het hen zelf vragen. De komende periode gaan ze aan de slag met het visualiseren van deze ideeën, zodat Eindhovenaren (en bezoekers van Dutch Design Week) hierop kunnen reflecteren. Die inzichten kunnen straks in de praktijk worden toegepast.

Als architectenbureau bouwt Bygg Architecture & Design aan de wereld van morgen. Ze focussen op complexe, ruimtelijke vraagstukken waarbij ze bestaande sociale structuren benutten. Vanuit hun overtuiging dat mooie vormgeving en optimale functionaliteit bereikbaar moeten zijn voor een breed publiek, denken ze na over duurzaam beschikbare materialen en de samenstelling daarvan. Voorbeelden van hun projecten zijn De Circulare Expeditie en Luchtbrug Eindhoven.

Luchtbrug Eindhoven
Luchtbrug Eindhoven
De Circulaire Expeditie
De Circulaire Expeditie
De Circulaire Expeditie
De Circulaire Expeditie