13 augustus 2021 Nieuws

Het ‘Gelijke kansen’ concept is bekend!

De afgelopen weken werkten Afdeling Buitengewone Zaken, Studio Tast en (ink). aan oplossingen die op een positieve manier bijdragen aan financiële onafhankelijkheid. What if Lab: Gelijke kansen is een initiatief van ABN AMRO. Benieuwd naar de drie concepten? En wil je weten welke ontwerpstudio door ABN AMRO is geselecteerd voor de volgende stap? Lees dan verder!

Voor dit What if Lab in samenwerking met ABN AMRO, gingen de drie ontwerpstudio’s aan de slag met de ontwerpvraag: “What if… Financial security is not defined by gender?” Het resulteerde in drie interessante concepten, ieder met een totaal eigen benadering en insteek. De concepten en bijbehorende titels zijn nog volop in ontwikkeling, maar hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier. 

Studio Tast

Studio Tast presenteerde Roots, een tastbare gespreks-tool voor het in kaart brengen van levensscenario’s en de bijbehorende financiële impact en risico’s. Roots stimuleert mensen om het gesprek aan te gaan en biedt, waar nodig, verdiepende informatie online.

Afdeling Buitengewone Zaken

Afdeling Buitengewone Zaken ontwikkelde Goaldigger, een app die mensen helpt bij het stellen en bereiken van behapbare doelen, op weg naar financiële onafhankelijkheid. De app brengt mensen samen, stimuleert het delen van ‘Lessons learned’ en geeft een overzicht van acties die een verschil kunnen maken.

(ink).

(ink). introduceerde Bau, een pakket dat werkgevers aan aanstaande moeders en vaders kunnen geven. In het pakket vind je alles wat je moet weten over het ouderschap om werk en privé te balanceren. Hierdoor draagt het bij aan psychologische veiligheid bij het combineren van (het nieuwe) ouderschap met werk. Evenals bij de bovengenoemde concepten, nodigt het project van (ink). uit tot dialoog.  

En… Wie is het geworden?!

Onder de indruk van alle concepten, koos ABN AMRO uiteindelijk (ink). voor de volgende stap. Met dit concept pakt de ontwerpstudio financiële ongelijkheid aan, door ruimte te creëren voor modern ouderschap. Het zet aan tot positieve stappen in het bevorderen van financiële redzaamheid, die voor een brede groep toegankelijk is. (ink). gaat nu aan de slag met de doorontwikkeling. Het resultaat zal van 16 t/m 24 oktober te zien zijn op Dutch Design Week 2021 in Eindhoven.

What if Lab: Gelijke kansen

ABN AMRO wil meehelpen aan gelijke kansen voor iedereen. Als bank bevindt ABN AMRO zich in de positie om hulp te bieden, om sociale impact te hebben. Niet omdat het moet, maar omdat ABN AMRO vindt dat het hoort bij hun rol in de samenleving. In diezelfde samenleving zijn vrouwen minder financieel zelfredzaam dan mannen. Dit komt onder andere door inkomensongelijkheid, minder pensioen en ongelijke verdeling van werk- en zorgtaken. De ontwerpers van dit What if Lab gingen aan de slag met de vraag: What if… Financial security is not defined by gender?