Super Local - From the Himalayas
13 oktober 2023 Nieuws

Game Changers Asia – Circular Design Conference

De manier waarop mensen wereldwijd leven en de impact van economische ontwikkeling heeft een steeds schadelijker effect op de planeet en de samenleving. Hoe kan circulair ontwerpen de ontbrekende schakel versnellen om de gezonde toekomst te creëren waarin we allemaal willen leven?

Tijdens de Game Changers Asia – Circular Design Conference, door CreativeNL; komen ontwerpers, innovators en creatieve industrieleiders uit Azië en Europa samen in de livestream studio in De Effenaar, Eindhoven. Hier bespreken de spekers welke circulaire alternatieven we moeten ontwerpen. Hoe we systemische verandering kunnen ontwerpern. Hoe we verschillende perspectieven kunnen visualiseren. En presenteren ze tastbare oplossingen. Alles vanuit een Oost – West perspectief. Op DDW23 verwelkomt CreativeNL verschillende delegaties uit Hong Kong, China, Japan en Indonesië. Samen met Nederlandse ontwerpers en innovators wagen zij zich aan circulair ontwerp vanuit de invalshoek van cross-culturele samenwerkingen, maatschappelijke uitdagingen en verschillende culturele achtergronden.

Programma

Conference – Part 1
Panel –  Circular Design in Indonesia, Hong Kong, EU
Lucas de Man (Embassy of Circular & Biobased Building, NL/BE)
Roger Wu (Curator & Architect, HK delegation)
Gosha Muhammad (What if Lab, Jakarta delegation) 

Conference – Part 2
Circular Alternatives
Ivana Mik -Voedsel fermentatie ontwerper, NL
Devana Ng – #invisible bag, HK

Systemic Change
Pim van Baarsen
 – Social designer, Dutch Design Award 2023 winnaar, NL
Metabolic – Systeem denkers, NL

Geinteresseerd?

Kijk online naar de livestream. De directe link om toegang te krijgen tot de online livestream zal beschikbaar zijn na het voltooien van de registratie.

Taal: Engels
Toegang: Gratis

Liever fysiek erbij zijn in de Effenaar, Eindhoven? Ook dat kan! Klik hier voor meer informatie en meld je aan.