1 juli 2021 Nieuws

Deze studio’s nemen deel aan ‘Connected Generations’!

In What if Lab: Connected generations, een samenwerking met ActiZ, gaan Studio Anne Ligtenberg en We are Social Rebels aan de slag met het vormgeven van toekomstbestendige zorg voor ouderen.

Dit What if Lab heeft een iets andere vorm dan normaal. Vanuit alle aanmeldingen zijn er namelijk direct twee ontwerpstudio’s geselecteerd om aan de slag te gaan met een definitief concept. Ieder vanuit een eigen thematiek en ontwerpvraag. Studio Anne Ligtenberg zal zich richten op Producten & Diensten en We are Social Rebels houdt zich bezig met Nieuwe Woonvormen.

Studio Anne Ligtenberg

Studio Anne Ligtenberg gelooft in de communicatieve kracht van ontwerp. De studio ontwikkelt tools waarmee mensen zichzelf beter kunnen uiten. Met hun werk maken ze maatschappelijke thema’s inzichtelijk en bespreekbaar. Als mensen elkaar beter begrijpen, dan kunnen ze elkaar ook beter helpen. Precies daarom is ontwerp in het sociale domein volgens hen zo belangrijk.

In dit What if Lab wil de studio het idee van samenredzaamheid te onderzoeken. “Wij vinden het heel interessant hoe we zorg vormgeven. Hoe vraag je om zorg, hoe biedt je zorg en welke wederkerigheid zit daarin? Dit What if Lab geeft ons de mogelijkheid om samen met mensen ons idee van samenredzaamheid te onderzoeken.

We are Social Rebels

Social design studio We are Social Rebels strijdt voor een samenleving waarin iedereen op hun eigen wijze meedraait. Een samenleving waar mensen centraal staan en waaraan ieder met hun eigen talenten bijdraagt. Vanuit hun ontwerpstudio bevragen én veranderen het systeem waar nodig. 

Als het aankomt op ouderen, spreekt We are Social Rebels van verzilvering, in plaats van vergrijzing. “Ouderen willen op hun eigen wijze mee doen en ertoe doen. De samenleving moet inzetten op deze kans en ouderen betrekken op een manier die ondersteunt in wat ze willen en kunnen. Tijdens het What if Lab krijgen we de kans om samen met ouderen een nieuw woonconcept te ontwerpen.”